Batátové lívance

Batáty – sladké brambory – dodají lívancům sladší chuť bez potřeby většího doslazování, stačí přidat jen lžičku stévie nebo datlového sirupu a lahodná snídaně nebo dopolední svačinka je na světě.

Suroviny

¼ středního batátu (60 g)
1 vejce
1 hrnek rýžového mléka (200 ml)
¼ hrnku celozrnné špaldové mouky
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
1 čajová lžička stévie nebo datlového sirupu
špetka soli

2
porce
obtížnost
892 kJ / porce

Postup

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je na 3 minuty do mikrovlnné trouby změknout (nebo je můžeme nechat změknout v páře).

Poté batáty rozmixujeme a metličkou přimícháme vejce, mléko a stévii nebo datlový sirup.

V jiné míse promícháme mouku, sůl a prášek do pečiva.

Obě směsi spojíme a na nepřilnavé pánvi opečeme z obou stran.

2 porce | doba přípravy 35 minut | 892 kJ / 213 kcal

Vhodné pro vegetariány, vhodné pro děti, zdroj vlákniny

Tuky
3,0 g
Sacharidy
40,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Jáhlovo - makové kuličky
4
porce
obtížnost
731 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Jáhelný řez s kokosem
10
porcí
obtížnost
875 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc