Bezlepkový dortík s mangem a skyrem

Tento bezlepkový dortík k malé zdravé dopolední svačině nám dodá nejen dobrou náladu, ale díky jogurtu i bílkoviny. Kešu ořechy a mandle jsou známé pro svůj obsah vitaminů skupiny B a řadu minerálních látek, např. hořčíku a draslíku. Datle kromě vitaminů a minerálních látek jsou především zdrojem rozpustné vlákniny.

Suroviny

420 g bílého skyru (3 kelímky)
1 vanilkového lusku (popř. lžička vanilkového extraktu)
20 g medu
100 g sušených neslazených datlů
40 g kešu ořechů
40 g mandlí
100 g jahod
1 zralé mango

4
porce
obtížnost
1247 kJ / porce

Postup

Ze skyru, medu a vanilkového extraktu vymícháme krém. (Pokud použijeme vanilkový lusk, opatrně ho po délce nařízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou stran a vmícháme do krému.)

Datle a ořechy rozmixujeme tak, aby vytvořily lepivou drobenku. Směs natlačíme do 4 skleniček a na ni naneseme krém.

Mango rozmixujeme a vytvoříme třetí vrstvu.

Dezert ozdobíme jahodami.

4 porce | doba přípravy 25 minut | 1247 kJ / 298 kcal

Vhodné pro děti a sportovce, zdroj bílkovin, bez lepku

Tuky
10,0 g
Sacharidy
32,0 g
Bílkoviny
17,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

30 minut
Pomazánky
Večeře
Svačiny
Snídaně
Avokádová pomazánka
4
porce
obtížnost
1114 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Večeře
Svačiny
Mrkvová pomazánka s tofu
4
porce
obtížnost
473 kJ / porce

Vaše proměny

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?