Borůvková zmrzlina

Borůvky jsou doslova nabité vitaminy. Kromě vitaminu C a E obsahují i vitaminy skupiny B. Z minerálních látek v nich najdeme např. železo, vápník, hořčík či zinek. Spojení jogurtu a borůvek vykouzlí zdravou lahodnou zmrzlinu, která narozdíl od komerčně prodávaných neobsahuje nevhodná sladidla (glukózové sirupy aj.), umělá barviva a další nevhodná aditiva.

Suroviny

100 g borůvek (čerstvých nebo mražených)
140 g řeckého 0% jogurtu
led (5 kostek)
máta (několik lístků) a čerstvé borůvky na dozdobení (10 ks)
5 g medu (1 čajová lžička)

1
porce
obtížnost
630 kJ / porce

Postup

Čerstvé borůvky zmrazíme nejlépe den předem.

Mražené borůvky rozmixujeme v mixéru nebo smoothie makeru společně s řeckým jogurtem a ledem. Můžeme použít i ponorný mixér.

Hotovou zmrzlinu podáváme dozdobenou lístky máty a celými borůvkami.

TIP: Zmrzlinu lze dosladit medem – med přidáme přímo do mixovené směsi.
TIP 2: Čerstvé ovoce můžeme nejdříve rozmixovat s jogurtem (a popř. s medem) a teprve poté směs vložit do mrazáku.
TIP 3: Další recept na zdravou ovocnou zmrzlinu s chia semínky je ZDE.

1 porce | doba přípravy 10 minut | 630 kJ / 151 kcal

Vhodné pro děti, diabetiky, sportovce a vegetariány, bez lepku, zdroj vlákniny a bílkovin

Tuky
1,0 g
Sacharidy
20,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Ořechové koláčky
2
porce
obtížnost
1891 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Večeře
Svačiny
Snídaně
Avokádová pomazánka
4
porce
obtížnost
1114 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo