Bruscetta s kozím sýrem a fíky

Suroviny

150 g tmavé bagetky
2 PL olivového oleje
120 g kozího sýra
4 ks čerstvých fíků
snítka rozmarýnu
1 lžička medu

8
porcí
obtížnost
378 kJ / porce

Postup

Tmavou bagetku nakrájíme šikmo na tenké plátky, pokapeme olivovým olejem a dáme na pečící papír do trouby asi na 8 min na 150 °C.

Po opečení potřeme česnekem, stejně jako topinku.

V misce smícháme rozdrobený kozí sýr s rozmarýnem a směs vrstvíme na hotové bruscetty. 

Ozdobíme čtvrtkami fíků a zakápneme medem.

8 porcí | doba přípravy 15 minut | 378 kJ / 90 kcal

Další recepty

30 minut
Pomazánky
Sendvič s tuňákovou pomazánkou
4
porce
obtížnost
1424 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Pomazánky
Svačiny
Česneková pomazánka s tvarohem
1
porce
obtížnost
1200 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála