Candát pečený na ghí

Suroviny

4 filety candáta obecného (700-800 g)
50 g ghí (přepuštěné máslo)
hladká mouka
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
sůl
olivový olej

4
porce
obtížnost
970 kJ / porce

Postup

Filety dobře očištěné  od šupin nařízneme v místě kůže, aby se porce nekroutily. 

Z druhé strany maso dostatečně osolíme, lehce okořeníme pepřem, drceným kmínem a trochu pokapeme olivovým olejem.

Porce obalíme v hladké mouce pouze ze strany, kde je kůže. Pečeme do křupava ve steakové pánvi na rozpuštěném ghí kůží dolů. Pokud je porce silnější, opékáme i z druhé strany.

Rybu podáváme s vychlazeným jednoduchým bramborovým salátem.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 970 kJ / 232 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Jahelno-bramborové šťouchance se špenátem
3
porce
obtížnost
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Dančí medailonky na brusinkách
4
porce
obtížnost
1180 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí