Drůbeží guláš s dušenou brokolicí

Guláš bývá chybně označován za jedno z původních jídel naší země, nicméně to nemění fakt, jak moc je u nás oblíbený. Většinou ho známe spíše s hovězím masem, ale připravit se dá i lehčí verze. Když ho místo knedlíků doplníte brokolicí, postaráte se o pochoutku vhodnou při redukci hmotnosti, která vás perfektně zasytí.

Suroviny

1 PL řepkového oleje
4 menší cibule
500 g kuřecích prsou
špetka soli
špetka pepře
4 ČL mleté sladké papriky (koření)
200 g loupaných rajčat
600 g brokolice

4
porce
obtížnost
1100 kJ / porce

Postup

Na řepkovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. K masu přidáme sladkou papriku a restujeme ještě asi
1 minutu. Přidáme nakrájená loupaná rajčata
z konzervy i se šťávou a necháme podusit. Dusíme, dokud se nevyvaří část vody a vznikne hustší omáčka.

Mezitím v páře připravíme brokolici a podáváme ji společně s gulášem.

 

4 porce | doba přípravy 60 minut | 1100 kJ / 263 kcal

Vhodné pro celou rodinu, zdroj vlákniny, zdroj bílkovin

Tuky
8,2 g
Sacharidy
17,4 g
Bílkoviny
35,9 g
Vláknina
6,8 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Indické kari z červené čočky s rýžovým nápojem Provamel
4
porce
obtížnost
1207 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Dýňové hranolky
4
porce
obtížnost
557 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo