Celozrnné těstoviny s krevetami

Těstoviny jsou u nás oblíbeným jídlem. Vyzkoušejte tentokrát ty celozrnné, přidejte k nim krevety, připravte čerstvý zeleninový salát a vychutnejte si vše k obědu třeba s rodinou.

Suroviny

380 g celozrnných těstovin
320 g loupaných krevet
800 g čerstvé zeleniny na salát (dle chuti)
50 ml olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
1 citrón
3 stroužky česneku
snítka čerstvé petrželky

4
porce
obtížnost
2276 kJ / porce

Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu na obale.

Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na olivovém oleji v hluboké pánvi. Jakmile začne česnek vonět, přidáme krevety a ještě krátce restujeme. Lehce osolíme.

Poté přidáme okapané těstoviny a vše pořádně, ale zlehka, promícháme.

Můžeme dochutit čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželkou a pokapat citrónovou šťávou.

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Vhodné pro celou rodinu, zdroj vlákniny a bílkovin, nízký glykemický index

4 porce | doba přípravy 30 minut | 2276 kJ / 544 kcal

Tuky
15,3 g
Sacharidy
42,0 g
Bílkoviny
28,0 g
Vláknina
17,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Grilovaná zelenina s těstovinami
4
porce
obtížnost
1547 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Polévka z medvědího česneku a vajíčka
2
porce
obtížnost
981 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc