Dančí medailonky na brusinkách

Suroviny

500 g dančího vykostěného hřbetu
olivový olej
sůl
pepř
tymián
mletý muškátový květ
mletá skořice
2 dl červeného vína
1 dcl brusinkového kompotu
2 jablka

4
porce
obtížnost
1180 kJ / porce

Postup

Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme tymián, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu cca 2 dny.

Medailonky orestujeme na oleji, poté je vyjmeme a uložíme do tepla.

Do výpeku přidáme víno, které necháme odvařit, přidáme na malé kousky nakrájená jablka, brusinky, muškátový květ, skořici a necháme chvilku podusit.

Maso podáváme přelité omáčkou z brusinek a jablek, vhodnou přílohou mohou být např. šťouchané brambory.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 1180 kJ / 282 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Wrap s falešnou vajíčkovou pomazánkou a řeřichou
4
porce
obtížnost
1286 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Těstovinový salát s grilovanou zeleninou
4
porce
973 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku