Domácí zeleninové chipsy

Stejně křupavé, stejně slané, přitom barevnější a také zdravější než ty klasické. Připravte si tuto klasickou pochoutku a snězte ji bez výčitek.

Suroviny

mrkev
petržel
řepa
olej ve spreji
sůl

5
porcí
obtížnost
217 kJ / porce

Postup

Oloupeme mrkev, petržel, červenou řepu a vše nakrájíme (nejlépe na mandolíně) na velmi tenké plátky. Zeleninu osolíme a necháme 15 minut „vypotit“ na papírové utěrce. Poté přebytečnou vodu odsajeme pomocí utěrky a plátky rozložíme na pečicí papír, který jemně potřeme olivovým olejem. Pečeme zhruba 10 minut na 190 °C. Poté plátky necháme vychladnout. Podáváme místo klasických chipsů.

5 porcí | doba přípravy 35 minut | 217 kJ / 52 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Perníkové tiramisu
6
porcí
obtížnost
633 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Celozrnná jablečno-mrkvová buchta na svačinu
6
porcí
obtížnost
630 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo