Dýňová polévka

Suroviny

500 g dýně hokkaido
3-4 stroužky česneku
snítky tymiánu
sůl, pepř
10 g olivového oleje
cibule nebo šalotka
500 ml zeleninového vývaru
chilli

3
porce
obtížnost
477 kJ / porce

Postup

Dýni hokkaido není třeba loupat, pouze ji nakrájejte na kostky, naskládejte do pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte 5 g olivového oleje, přidejte pár stroužků neloupaného česneku a snítky tymiánu.

Pečte při 180˚C asi půl hodiny.

Na zbylém olivovém oleji mezitím orestujte na drobno nakrájenou cibuli, přidejte upečenou dýni a zalijte vývarem. Nechte vařit asi 15 minut.

Upečený česnek zbavte slupky a přidejte do polévky.

Nakonec rozmixujte, dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli. Místo chilli můžete použít také kousek strouhaného zázvoru.

Pro jemnější chuť lze polévku zjemnit lžící bílého jogurtu. 

3 porce | doba přípravy 45 minut | 477 kJ / 114 kcal

Tuky
4,0 g
Sacharidy
20,0 g
Bílkoviny
4,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

80 minut
Polévky
Jemný hráškový krém
5
porcí
obtížnost
1026 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Polévky
Toskánská fazolová polévka
4
porce
obtížnost
959 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život