Dýňové hranolky

Suroviny

1 středně velká dýně Hokaido
olivový olej
sůl, pepř, drcený kmín
bylinky (oregano, tymián, rozmarýn)

4
porce
obtížnost
557 kJ / porce

Postup

Omytou a vydlabanou dýni i se slupkou nakrájíme na menší půlměsíčky (velikostně odpovídající hranolkům). 

Hranolky dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, okořeníme a přidáme bylinky dle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30-40 minut.

Upečené hranolky lze podle chuti potřít drceným česnekem se solí. 

Dýňové hranolky mohou být vhodnou přílohou k pečenému masu či rybě, nebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipem.

 

4 porce | doba přípravy 30 minut | 557 kJ / 133 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Obědy
Obědový salát s lososem a chřestem
1
porce
obtížnost
1670 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Mrkvový celozrnný chléb
15
porcí
obtížnost
504 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena