2 lžíce másla
						1 cibule pokrájená nadrobno
						1 dcl suchého bílého vína
						asi 1 l zeleninového vývaru
						300 g rýže arborio
						800 g dýně, očištěné, vydlabané a nakrájené na úhledné kostičky
						60 g parmezánu
						pepř
						sůl
				
						6
					
					Cibulku orestujeme na másle doměkka, dáváme pozor, aby nezhnědla. Jakmile je cibulka měkká, nasypeme na ni rýži, lehce promícháme a podlijeme vínem. Pomalu přiléváme vývar. Když už to vypadá, že rýže je téměř hotová, přidáme dýni a zalijeme vodou (asi centrimetr nad úroveň dýně). Vodu necháme vyvařit, aby se dýně uvařila doměkka, zhruba 10–15 minut. Nakonec vmícháme parmezán, ochutnáme a v případě potřeby dosolíme a dopepříme.
Něco navíc: Podáváme zalité dýňovým olejem, s hoblinami parmezánu a krůtím steakem nebo panenkou.
6 porcí | doba přípravy 45 minut | 1938 kJ / 463 kcal