Indická čočka dhal

Suroviny

2 dl červené čočky
0,5 l zeleninového vývaru
4 ks sekaných rajčat
2 ks cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky čerstvého zázvoru
2 lžičky koření Garam masala
1 lžička kari
0,5 lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
citronová šťáva
čerstvý koriandr
nízkotučná zakysaná smetana

4
porce
obtížnost
1376 kJ / porce

Postup

Na oleji lehce osmahneme najemno nakrájenou cibulku, 

přidáme prolisovaný česnek, garam masalu, římský kmín, kari a kurkumu.

Vše promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem,

přidáme čočku, jemně nastrouhaný zázvor a rajčata.

Dusíme do změknutí čočky, cca 15-20 minut.

Můžeme dochutit citronovou šťávou.

Servírujeme na talíř s kopečkem zakysané smetany posypané čerstvým koriandrem.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1376 kJ / 329 kcal

Tuky
9,0 g
Sacharidy
45,0 g
Bílkoviny
14,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Celozrnné těstoviny s cuketou
4
porce
obtížnost
1258 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel
12
porcí
obtížnost
1144 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život