Kachní prsa pečená se zeleninou

Kachna se řadí mezi tučná jídla, proto ji doporučujeme opravdu výjimečně. Připravte si ji proto s mrkví, která díky své vláknině podporuje trávení a snižuje hladinu LDL cholesterolu, a hráškem, který dodá pokrmu spolu s mrkví plno vitamínů.

Suroviny

1 lžička olivového oleje
150 g kachních prsou
sůl
pepř
100 g mrkve
60 g zeleného hrášku

1
porce
1486 kJ / porce

Postup

Na grilovací pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm z obou stran kachní prsa. Ke konci maso osolíme, opepříme a přidáme na tenké plátky (pomocí škrabky) nakrájenou mrkev a hrášek. Vše spolu promícháme, prohřejeme a podáváme.

1 porce | doba přípravy 15 minut | 1486 kJ / 355 kcal

Vhodné pro: nízkosacharidovou stravu, zdroj bílkovin, nízký glykemický index

Tuky
19,0 g
Sacharidy
15,0 g
Bílkoviny
34,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

80 minut
Hlavní jídla
Panenka s grilovanou zeleninou
4
porce
obtížnost
1891 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Obědy
Masové karbanátky s cuketou, amarant, volské oko a červená řepa
4
porce
obtížnost
2300 kJ / porce

Vaše proměny

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala