Kokosový chia puding

Zaměňte klasické mléko za kokosové a místo pudinkového prášku použijte chia semínka. Získáte pudink, který vám dodá tu správnou energii i vitaminy.

Suroviny

5 PL chia semínek
200 ml kokosového mléka
200 g sojového jogurtu s kokosovou příchutí
2 PL strouhaného kokosu
2 PL čekankového sirupu (nebo javorového, medu,..)
30 g müsli bez přidaného cukru
ovoce na ozdobení

4
porce
obtížnost
560 kJ / porce

Postup

Nejprve si rozmixujeme mléko s jogurtem, kokosem a sirupem. Vznikne tekutá směs, do které přisypeme chia semínka a pečlivě promícháme ve větší misce. Během dalších 20 minut ještě dvakrát až třikrát promícháme a směs dáme ztuhnout do lednice. Chia semínka mají velmi vysoké hydrofilní vlastnosti, což znamená, že jsou schopny nasáknout velké množství tekutiny.  Asi po hodině směs zamícháme ještě jednou, aby se nevytvořily hrudky a necháme ještě aspoň hodinu tuhnout. Teprve když dosáhneme pudinkové konzistence, můžeme servírovat do sklenic a dozdobit podle vaší fantazie müsli a ovocem.

Čekankový sirup: Toto přírodní sladidlo nové generace určitě stojí za povšimnutí. Nízká kalorická hodnota, nízký glykemický index a vysoký podíl vlákniny z něj dělá favorita mezi přírodními sladidly. Navíc víme, že může pomoci při léčbě gastritidy, ledvinových a žlučníkových kamenů, angín, žloutenky a kožních zánětů. 

4 porce | doba přípravy 15 minut | 560 kJ / 134 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bílkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Cheesecake s rebarborovým přelivem
8
porcí
obtížnost
1128 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Vánoční recepty
Švestkové kuličky s lískovým oříškem
16
porcí
obtížnost
252 kJ / porce

Vaše proměny

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně