Králík à la svíčková

Také jste si mysleli, že když hubnete, je pro vás svíčková tabu? Máme pro vás dobrou zprávu - není. Dejte si naši odlehčenou variantu s polentovými trojhránky místo knedlíků.

Suroviny

KRÁLÍK:
1 naporcovaný králík
2 lžičky oleje
1 cibule
3 mrkve
4 řapíky celeru
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové koření
pepř
sůl
150 g bílého 3,5% jogurtu Hollandia
TROJHRÁNKY:
500 ml zeleninového vývaru
200 g polenty (kaše musí být opravdu hustá)
asi 50 g másla
sůl
pepř

4
porce
obtížnost
2248 kJ / porce

Postup

Recept na králíka na divoko naleznete zde.

Příprava králíka:

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vývarem. Králíka osolíme, opepříme a vložíme do zeleninového základu. Přidáme směs koření na svíčkovou (bobkový list, nové koření, celý pepř). Vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké. Jakmile maso změkne,  vyjmeme jej a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec opatrně vmícháme bílý jogurt. Dochutíme solí, popř. pepřem.

 

Příprava trojhránků:

Předem připravený vývar přivedeme k varu, vsypeme polentu a přimícháme máslo. Krátce povaříme (musí se vytvořit hustá kaše) a vylijeme na malý plech o rozměru asi 20 × 30 cm, který jsme předtím vyložili pečicím papírem. Jakmile polenta vychladne, vykrojíme trojhránky, které opečeme nasucho na pánvi. Podáváme jako přílohu k masu  přelité omáčkou.

4 porce | doba přípravy 120 minut | 2248 kJ / 537 kcal

Tuky
18,0 g
Sacharidy
59,0 g
Bílkoviny
34,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Marocký kuskus
6
porcí
obtížnost
1133 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Rybí rizoto
2
porce
obtížnost
1661 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku