Květákové kari

Jednoduché a chutné vegetariánské kari

Suroviny

1 velká najemno nakrájená cibule
1 lžička kokosového tuku nebo řepkového oleje
chilli paprička dle chuti
1,5 cm velký kousek čerstvého zázvoru
1 větší brambor, nakrájený na menší kousky
2 a 1/2 lžičky kari
1/2 lžičky skořice
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 a 1/2 hrnku červené čočky
1 litr zeleninového vývaru
1 střední květák
1 svazek čerstvého koriandru
3 lžíce limetkové šťávy
1 hrnek zeleného hrášku

4
porce
obtížnost
1422 kJ / porce

Postup

Ve větším hrnci zahřejte kokosový tuk nebo olej, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut.

Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a chvíli restujte.

Přisypte všechno koření a nasekanou chilli papričku, půl minuty míchejte, dávejte však pozor aby se koření nepřipalovalo. 

Přidejte brambor a asi další minutu nechte osmahnout.

Přilijte zeleninový vývar a vmíchejte červenou čočku.

Zakryjte a přiveďte k varu. Chvíli nechte vařit.

Přidejte květák nakrájený na malé kousky a zelený hrášek (mražený). Vařte asi 20 minut (květák by neměl být úplně rozvařený).

Vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr a limetkovou šťávu, příp. dosolte.

Podávejte s rýží či quinoou.

4 porce | doba přípravy 45 minut | 1422 kJ / 340 kcal

Tuky
4,0 g
Sacharidy
55,0 g
Bílkoviny
19,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Papriky plněné kuskusem, fetou a olivami
4
porce
obtížnost
1332 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Čočkové kari
4
porce
obtížnost
1649 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší