Letní avokádová polévka

Ve velkých vedrech většinou není chuť na teplou polévku, proto je tato letní studená polévka s avokádem a salátovou okurkou ideální volba. Letní avokádová polévka má bohaté zastoupení zdravých tuků, vitaminů a minerálních látek.

Suroviny

1 avokádo
1 salátová okurka
2 PL citrónové šťávy
1 PL polotučného tvarohu
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1 PL olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
2 krajíce žitného chleba

2
porce
obtížnost
1772 kJ / porce

Postup

Oloupanou okurku a avokádo nakrájíme na kostky, dáme do mixéru a přidáme zbytek ingrediencí.

Polévku dáme na pár hodin do lednice, protože nejlépe chutná vychlazená.

Podáváme s kouskem kvalitního pečiva.

 
 

2 porce | doba přípravy 15 minut | 1772 kJ / 424 kcal

Nízký glykemický index, zdroj vlákniny, vhodné pro vegetariány

Tuky
31,0 g
Sacharidy
27,0 g
Bílkoviny
7,0 g
Vláknina
12,0 g

Další recepty

80 minut
Obědy
Obědový salát s lososem, avokádem, olivami a chřestem
1
porce
2548 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Obědy
Večeře
Segedínský guláš
1
porce
obtížnost
1682 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší