Letní avokádová polévka

Ve velkých vedrech většinou není chuť na teplou polévku, proto je tato letní studená polévka s avokádem a salátovou okurkou ideální volba. Letní avokádová polévka má bohaté zastoupení zdravých tuků, vitaminů a minerálních látek.

Suroviny

1 avokádo
1 salátová okurka
2 PL citrónové šťávy
1 PL polotučného tvarohu
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1 PL olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
2 krajíce žitného chleba

2
porce
obtížnost
1772 kJ / porce

Postup

Oloupanou okurku a avokádo nakrájíme na kostky, dáme do mixéru a přidáme zbytek ingrediencí.

Polévku dáme na pár hodin do lednice, protože nejlépe chutná vychlazená.

Podáváme s kouskem kvalitního pečiva.

 
 

2 porce | doba přípravy 15 minut | 1772 kJ / 424 kcal

Nízký glykemický index, zdroj vlákniny, vhodné pro vegetariány

Tuky
31,0 g
Sacharidy
27,0 g
Bílkoviny
7,0 g
Vláknina
12,0 g

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Saláty
Obědy
Obědový salát s lososem a chřestem
1
porce
obtížnost
1670 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Polévky
Obědy
Lahodná mrkvová polévka se zázvorem
4
porce
obtížnost
1139 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo