Omeleta se špenátem

Suroviny

600 ml vody
100 g špaldové mouky hladké
80 g pohankové mouky
40 g kukuřičné mouky
2 hrsti čerstvého špenátu
1 vejce
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička soli
slunečnicový olej za studena lisovaný

4
porce
obtížnost
1036 kJ / porce

Postup

Do misky nalijeme vodu, přidáme mouky, sůl, vejce, tymián a na kousky pokrájený a opraný špenát.

Vytvoříme palačinkové těsto. Příliš husté zředíme vodou, řídké naopak zahustíme moukou. Necháme alespoň 10 minut odstát.

Pánvičku potřeme slunečnicovým olejem a rozpálíme.

Z těsta nabereme potřebné množství, rovnoměrně rozlijeme na pánev a rozprostřeme do krajů pánve.

Opečeme z obou stran.

Palačinky podáváme se zeleninovým salátem nebo samotné. 

4 porce | doba přípravy 45 minut | 1036 kJ / 248 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
41,0 g
Bílkoviny
8,0 g
Vláknina
1,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Pečený králík s hořčicí a zeleninou
4
porce
obtížnost
1470 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Tofu špízy nejen na letní barbecue
2
porce
obtížnost
1108 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku