Pečené kuře se zelím a brambory vařené ve slupce

Klasický oběd můžeme ozvláštnit vařením brambor ve slupce. Tato varianta přípravy je zdravější, neboť brambory vařené ve slupce jsou jako příloha vhodnější než oloupané pro svůj nižší glykemický index.

Suroviny

1 celé kuře
4 čajové lžičky soli
3/4 balení bílého kysaného zelí
4 čajové lžičky mletého kmínu
10 ks středně velkých brambor
8 polévkových lžic řepkového oleje

4
porce
obtížnost
2064 kJ / porce

Postup

Omyté kuře prosolíme a do dutiny vložíme zelí. Pokmínujeme, polijeme olejem, vložíme do pekáčku, přilijeme vodu a pečeme při 200 stupních Celsia cca 1,5 hodiny doměkka.

Brambory důkladně opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme až změknou. Pak už je jenom brambory slijeme.

Uvařené brambory můžeme oloupat. Podáváme s upečeným kuřetem a zelím.

Pokud toto jídlo volíme k večeři, je nutné porci brambor snížit.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 2064 kJ / 493 kcal

Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
15,0 g
Sacharidy
48,0 g
Bílkoviny
37,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

30 minut
Obědy
Velikonoční recepty
Chilli con carne z jehněčího s rýží
4
porce
obtížnost
2953 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Saláty
Večeře
Salát z pečených brambor
1
porce
obtížnost
1469 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně