Pečený králík na zelenině

Suroviny

4 ks králičích stehen
4 ks mrkve
1/2 celeru
3 ks petržele
olivový olej na opečení
drcený a celý jalovec
drcený bobkový list
drcený pepř
sůl
snítka tymiánu
snítka petržele
2 ks rajčat
0,5 l bílého vína
0,5 l masového vývaru

4
porce
obtížnost
1620 kJ / porce

Postup

Stehna osolíme, ochutíme drceným jalovcem, bobkovým listem, pepřem a opečeme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova.

Mrkev, celer a petržel nakájíme na větší kousky, orestujeme na oleji dozlatova spolu s celým jalovcem, tymiánem a petrželovou natí.

Přidáme na kousky nakrájená rajčata, zalijeme vínem, vývarem a přivedeme k varu.

Vložíme králičí stehna a pečeme cca 1,5 hodiny v troubě na 160 stupňů. Pečeme bez víka, pouze podléváme.

Jako vhodnou přílohu můžeme podávat vařenou brokolici nebo brambory.

4 porce | doba přípravy 110 minut | 1620 kJ / 387 kcal

Tuky
13,0 g
Sacharidy
25,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Zapékaná čočka
6
porcí
obtížnost
1680 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Polévka z medvědího česneku a vajíčka
2
porce
obtížnost
981 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Alena Nekvapilová

Na začátku jsem měla o 25 kilo navíc, nyní se můj život změnil o 180°!