Pomazánka z červené čočky

Suroviny

100 g červené čočky
150 g cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička kari
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rajského protlaku
slunečnicový olej
čerstvý koriandr
mořská sůl

4
porce
obtížnost
636 kJ / porce

Postup

Červenou čočku uvařte (stačí 10 minut) a sceďte.

Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a mletou papriku a krátce opražte.

Přidejte rajský protlak, česnek, sůl a ještě krátce osmahněte.

Zchladlý základ smíchejte s uvařenou čočkou a rozmixujte do jemného pyré.

Nakonec vmíchejte nasekaný koriandr.

Podávejte na plátku kváskového chleba.

 

 

 

 



Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 30 minut | 636 kJ / 152 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
16,0 g
Bílkoviny
8,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

80 minut
Pomazánky
Melounové závitky se šunkou
10
porcí
obtížnost
353 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Pomazánky
Rybičková pomazánka
4
porce
obtížnost
611 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší