Fazolová tapenáda

Suroviny

150 g fazolí červená ledvina
3 lžíce ovesné smetany Oatly
1 stroužek drceného česneku
1 lžička chilli pasty
1 lžička mletého kmínu
1 lžička balzamikového octa
1 lžička medu
2–3 lžíce čerstvě nasekaného koriandru nebo listů petržele či máty
1 lžička mořské soli

6
porcí
obtížnost
473 kJ / porce

Postup

 

Fazole namočte na 8 hodin, propláchněte a vařte doměkka přibližně 1 hodinu.

Uvařené fazole a ostatní suroviny kromě ovesné smetany dejte do mixeru a rozmixujte do hladka.

Přidejte ovesnou smetanu Oatly a míchejte, dokud směs nebude mít jemnou konzistenci.  Vmíchejte koriandr a koření pro dochucení.

Směs nechte před podáváním vychladit v lednici.

Tip: Hodí se i jako pomazánka nebo náplň do tortil.

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

6 porcí | doba přípravy 15 minut | 473 kJ / 113 kcal

Tuky
1,0 g
Sacharidy
17,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
0,1 g

Další recepty

80 minut
Pomazánky
Jablková pomazánka s hermelínem
4
porce
obtížnost
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Pomazánky
Pórková pomazánka
4
porce
obtížnost

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg