Pórková polévka

Suroviny

1 větší pórek
2 střední brambory
1 mrkev
1 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 litr zeleninového vývaru
sůl
pepř

4
porce
obtížnost
530 kJ / porce

Postup

Pórek nakrájíme na kolečka, důkladně jej omyjeme a vysušíme. 3/4 takto připraveného pórku krátce osmahneme na přepuštěném másle. Rozkrájíme omyté, oloupané  brambory a mrkev na kostičky, které přidáme do hrnce s pórkem a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 15 minut. 

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme zbytek nakrájeného pórku a ještě krátkou chvilku, asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme podávat s nasucho opečenými houstičkami.

Zde se můžete podívat na další recepty výborných polévek.

4 porce | doba přípravy 35 minut | 530 kJ / 127 kcal

Další recepty

15 minut
Polévky
Obědy
Polévka z pečených rajčat s quinoou
4
porce
obtížnost
1356 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Hustá zeleninová polévka s fazolemi
4
porce
obtížnost
949 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala