Přírodní krůtí plátek s celerovými hranolkami a okurkou

Období masopustu už sice začalo, ale lehce stravitelný krůtí plátek, který obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku, si dopřát můžeme. Celerové hranolky k němu doplní zejména vitamin C, který se v období chřipek více než hodí. Výhodou této tradiční české zeleniny je i její příznivá cena. Tento pokrm není nijak bohatý na sacharidy, proto si můžete dopřát více tuku, např. tučnější zakysanou smetanu.

Suroviny

150 g krůtích prsou
200 g celeru (cca ½ menší bulvy)
200 g salátové okurky
50 ml 15% zakysané smetany
15 ml olivového oleje(1 ČL na celer, 1 PL na restování masa)
2 g soli (špetka)
2 g pepře (špetka)
2 g čerstvé chilli papričky (špetka)
5 g čerstvé pažitky (1 ČL)

1
porce
obtížnost
2006 kJ / porce

Postup

Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Promícháme s olivovým olejem a solí a pečeme v pekáči v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut. Hranolky průběžně kontrolujeme.   

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme a na olivovém oleji opečeme z obou stran.

Dip připravíme smícháním zakysané smetany, soli, pažitky a chilli papričky.

Maso podáváme s hranolkami, na kolečka nakrájenou salátovou okurkou a dipem.

 
 
 

1 porce | doba přípravy 45 minut | 2006 kJ / 479 kcal

Vhodné pro diabetiky a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, bez lepku

Tuky
28,0 g
Sacharidy
21,0 g
Bílkoviny
36,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

80 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Burger s volským okem a omáčkou z řapíkatého celeru
4
porce
obtížnost
1979 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Obědy
Večeře
Hovězí placky s bramborami a fazolkami
1
porce
obtížnost
1626 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc