Ředkvičková pomazánka s vajíčky a petrželkou

Pomazánka

Suroviny

4 vejce
1 větší cibuli
300 g ředkviček
130 g lučiny
4 lžíce bílého selského jogurtu
petrželku

3
porce
obtížnost
1174 kJ / porce

Postup

Vajíčka uvařte natvrdo.

Ředkvičky očistěte, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, ať místo pomazánky nemáte salát.

Stejně tak k ředkvičkám nahrubo nastrouhejte zchladlá oloupaná vejce.

Přidejte lučinu, jogurt, najemno nakrájenou cibuli (pokud chcete mít pomazánku barevnější, můžete použít červenou) a nasekanou petrželku.

Metlou vše důkladně promíchejte. Jako pečivo se skvěle hodí žitný nebo celozrnný chléb a přidejte zeleninu.

3 porce | doba přípravy 5 minut | 1174 kJ / 281 kcal

Tuky
20,0 g
Sacharidy
10,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Bruscetta s kozím sýrem a fíky
8
porcí
obtížnost
378 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Přepuštěné máslo - ghí
10
porcí
obtížnost
768 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé