Ředkvičková pomazánka s vajíčky a petrželkou

Pomazánka

Suroviny

4 vejce
1 větší cibuli
300 g ředkviček
130 g lučiny
4 lžíce bílého selského jogurtu
petrželku

3
porce
obtížnost
1174 kJ / porce

Postup

Vajíčka uvařte natvrdo.

Ředkvičky očistěte, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, ať místo pomazánky nemáte salát.

Stejně tak k ředkvičkám nahrubo nastrouhejte zchladlá oloupaná vejce.

Přidejte lučinu, jogurt, najemno nakrájenou cibuli (pokud chcete mít pomazánku barevnější, můžete použít červenou) a nasekanou petrželku.

Metlou vše důkladně promíchejte. Jako pečivo se skvěle hodí žitný nebo celozrnný chléb a přidejte zeleninu.

3 porce | doba přípravy 5 minut | 1174 kJ / 281 kcal

Tuky
20,0 g
Sacharidy
10,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Celerová pomazánka
4
porce
obtížnost
656 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Tuňáková pomazánka s fazolemi
4
porce
obtížnost
290 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála