Rybí rizoto

Suroviny

Rýže (50 g v suchém stavu) 790 KJ
100g masa z tresky, 310 kJ
¼ cibule , 35 kJ
50g rajčat, 84 kJ
25g kukuřice, 256 kJ
lžička oleje, 186 kJ
bobkový list, sušený zázvor, petržel, sůl
listy salátu a několik cherry rajčat na obložení
rybí omáčka podle chuti

2
porce
obtížnost
1661 kJ / porce

Postup

Cibuli osmahnout na oleji, přidat na kousky nasekané osolené rybí maso, nakrájená rajčata, kukuřici, bob. list, koření a dusit do měkka. Ke konci vaření ochutit několika kapkami rybí omáčky. Nakonec vmíchat uvařenou rýži a nasekanou petržel.

Rybí omáčka je hnědá tekutina, připravuje se z ančoviček (malých rybek) na slunci se solí. Je tradičním dochucovadlem v jihovýchodní Asii dodávající typickou orientální chuť a může být zajímavým zpestřením jídelníčku.

Rybí omáčce by se díky vysokému obsahu soli měli vyhnout lidé s vysokým krevním tlakem.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 1661 kJ / 397 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Zvěřinový guláš
4
porce
obtížnost
1633 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Krůtí burger s grilovanou zeleninou
4
porce
obtížnost
2216 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel