Rybičková pomazánka se sójovými boby a sezamovými semínky

Sójové boby jsou zdrojem rostlinných bílkovin. Sezamová semínka obsahují řadu vitaminů, minerálních látek a stopových prvků (např. vitamin E, vitaminy ze skupiny B, beta karoten, vápník, železo, zinek). Sardinky jsou zdrojem vápníku. Máte-li rádi rybičky, pak si dejte tuto pomazánku ke snídani nebo ke svačině.

Suroviny

50 g sardinek (½ konzervy)
5 g olivového oleje nebo másla (1 čajová lžička)
20 g sójových bobů (doma uvařených dle návodu na obalu)
50 g cibule (½ střední cibule)
5 g sezamu (1 čajová lžička)
50 g celozrnného chleba (1 silnější plátek)
špetka soli
(jarní cibulka na ozdobení)

1
porce
obtížnost
1200 kJ / porce

Postup

Uvařené a okapané sójové boby umeleme se sezamovými semínky na masovém strojku nebo oboje rozmixujeme tyčovým mixérem.

Přidáme sardinky, nasekanou cibulku a máslo (nebo olivový olej) a vidličkou ušleháme pomazánku.

Pomazánku dochutíme solí a podáváme na celozrnném chlebu, který ještě můžeme posypat najemno nakrájenou jarní cibulkou.

 

1 porce | doba přípravy 20 minut | 1200 kJ / 287 kcal

Vhodné pro diabetiky, vhodné pro děti, zdroj vlákniny

Tuky
13,0 g
Sacharidy
25,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
6,0 g

Další recepty

15 minut
Čaje a nápoje
Svačiny
Ananasový koktejl z mandlového mléka
1
porce
obtížnost
710 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Svačiny
Snídaně
Pažitková pomazánka se SMART BREAK
1
porce
obtížnost
661 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat