Salát ze zelí s hrozny a jablky

Netradiční kombinace zelí a ovoce příjemně oživí naše chuťové pohárky. Přidáním vlašských ořechů doplníme do těla omega 3 mastné kyseliny, kterých máme ve stravě nedostatek.

Suroviny

1 miska čerstvého bílého zelí
½ hrnku hroznového vína
1 menší jablko
½ hrsti vlašských ořechů
1 polévková lžíce citrónové šťávy
½ kelímku bílého jogurtu (max. 3,5 % tuku)

1
porce
obtížnost
912 kJ / porce

Postup

Zelí jemně nakrájíme, smícháme s bobulemi hroznového vína, nasekanými vlašskými ořechy, nakrájeným jablkem a citrónovou šťávou.

Vše zalijeme jogurtem a podáváme.  

1 porce | doba přípravy 10 minut | 912 kJ / 218 kcal

Vhodné provegetariány, vhodné pro děti, zdroj vlákniny

Tuky
9,0 g
Sacharidy
26,0 g
Bílkoviny
7,0 g
Vláknina
6,0 g

Další recepty

15 minut
Saláty
Plněné žampiony Portobello
4
porce
obtížnost
578 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Vánoční jablková bábovka se stévií
12
porcí
1211 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg