Studená polévka Gazpacho

Suroviny

1 ks cibule
450 g masitá rajčata
1/4 ks salátová okurka
1 lžíce olivového oleje
1 ks paprika zelená
1 lžíce červený vinný ocet
400 g sekaná rajčata z konzervy
stroužek česneku
sůl, pepř
citronová šťáva

4
porce
obtížnost
518 kJ / porce

Postup

Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme. Odstraníme jadérka z dužiny.

Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme.

Okurku nakrájíme na kousky. Papriku očistíme a ozdobně nakrájíme.

Do mixéru vložíme cibuli, rajčata, pepř, vinný ocet, sekaná rajčata z konzervy, česnek a olej.

Směs mixujeme, dokud není opravdu pořádně hladká. Pak přidáme citronovou šťávu, směs dochutíme a znovu rozmixujeme.

Hotovou polévku přelijeme do servírovací nádoby a necháme ji chladit, dokud ji nebudeme podávat.

4 porce | doba přípravy 15 minut | 518 kJ / 124 kcal

Další recepty

80 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Polévka z medvědího česneku a vajíčka
2
porce
obtížnost
981 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Polévky
Chřestová polévka
4
porce
obtížnost
358 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí