Telecí plátek s dušenou brokolicí a bramborovými dukátky s rozmarýnem

Telecí maso je zdrojem bílkovin, brokolice je bohatá na kyselinu listovou a bramborové dukátky zase netradiční přílohou. Báječná kombinace, kterou ohromíte své blízké, třeba u nedělního oběda.

Suroviny

4 telecí plátky
4 lžíce přepuštěného másla (ghí)
2 lžíce řepkového oleje
8 ks menších brambor
1 brokolice rozdělená na malé růžičky
½ citronu
sůl
pepř
pár lístků šalvěje
snítka rozmarýnu

4
porce
obtížnost
1448 kJ / porce

Postup

Maso omyjeme, osušíme a naklepeme.

Brambory si nakrájíme na stejně velká, asi 5 mm široká kolečka a pokapeme olejem. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme rozmarýn a dáme péct do trouby na 240 °C.

Brokolici povaříme asi 5 min v osolené vodě. Jakmile je uvařená, musíme ji přes cedník propláchnout ledovou vodou, aby si zachovala sytě zelenou barvu.

Maso orestujeme na pánvi na ghí z obou stran, vyjmeme a přidáme lístky šalvěje. Zakápneme pár kapkami citronové šťávy a podáváme s dozlatova opečenými dukátky, růžičkami vařené brokolice a zalité máslovým výpekem.

 

4 porce | doba přípravy 20 minut | 1448 kJ / 346 kcal

Nízký GI, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky

Tuky
16,0 g
Sacharidy
24,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Zelená polévka s čedarem
4
porce
obtížnost
1443 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Krůtí špíz s rajčatovou salsou a bramborami
4
porce
obtížnost
1345 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů