Telecí plátek s dušenou brokolicí a bramborovými dukátky s rozmarýnem

Telecí maso je zdrojem bílkovin, brokolice je bohatá na kyselinu listovou a bramborové dukátky zase netradiční přílohou. Báječná kombinace, kterou ohromíte své blízké, třeba u nedělního oběda.

Suroviny

4 telecí plátky
4 lžíce přepuštěného másla (ghí)
2 lžíce řepkového oleje
8 ks menších brambor
1 brokolice rozdělená na malé růžičky
½ citronu
sůl
pepř
pár lístků šalvěje
snítka rozmarýnu

4
porce
obtížnost
1448 kJ / porce

Postup

Maso omyjeme, osušíme a naklepeme.

Brambory si nakrájíme na stejně velká, asi 5 mm široká kolečka a pokapeme olejem. Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme rozmarýn a dáme péct do trouby na 240 °C.

Brokolici povaříme asi 5 min v osolené vodě. Jakmile je uvařená, musíme ji přes cedník propláchnout ledovou vodou, aby si zachovala sytě zelenou barvu.

Maso orestujeme na pánvi na ghí z obou stran, vyjmeme a přidáme lístky šalvěje. Zakápneme pár kapkami citronové šťávy a podáváme s dozlatova opečenými dukátky, růžičkami vařené brokolice a zalité máslovým výpekem.

 

4 porce | doba přípravy 20 minut | 1448 kJ / 346 kcal

Nízký GI, zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky

Tuky
16,0 g
Sacharidy
24,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Houbový krém s kroupami
4
porce
obtížnost
764 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Batáty s pečenými kuřecími paličkami
1
porce
obtížnost
1862 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala