Tofu po římsku

Suroviny

100 g cibule
1 lžíce oleje
300 g bylinkového nebo marinovaného tofu
200 g kořenové zeleniny
150 ml sojového mléka
150 g sterilované nebo uvařené cizrny
bobkový list, bazalka, mletá paprika, bujón bez glutamátu, sojová omáčka, česnek

obloha - několik listů salátu, čerstvé bylinky
rýže Basmati

4
porce
obtížnost
1569 kJ / porce

Postup

Cibuli nechte na oleji zesklovatět, přidejte na podélné kousky nakrájenou zeleninu, bazalku, bobkový list a mletou papriku.

Tofu nakrájené na větší nudličky smíchejte se sojovou omáčkou, bujonem a prolisovaným česnekem.

Ppřidejte k cibulce a nechte provařit.

Nakonec přimíchejte sojové mléko a cizrnu a ještě chvíli vařte.

Jako oblohu použijte listy salátu a podávejte s rýží.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1569 kJ / 375 kcal

Tuky
11,0 g
Sacharidy
50,0 g
Bílkoviny
17,0 g
Vláknina
6,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Omeleta se špenátem
4
porce
obtížnost
1036 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Kuskus s kuřecím masem a zeleninou
4
porce
obtížnost
1657 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí