 
		
		
						300 g ovesných vloček
						špetka soli
						70 g cibule
						250 g kysaného zelí
						190 g uzeného tempehu
						50 g pórku
						80 g mrkve
						150 g papriky
						15 g sezamových semínek
				
 4
						4
					 
					Vločky večer namočíme, ráno nalijeme na sítko a necháme asi 1–2 hodiny vykapat. Potom řádně prohněteme, osolíme a pomocí dvou lžiček tvoříme noky, které vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme, dokud samy nevyplavou.
Na pokrájené cibulce orestujeme kysané, pokrájené zelí společně s nakrájeným tempehem a smícháme s uvařenými noky.
Na talíři posypeme nadrobno nakrájenou zeleninou a semínky.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 2065 kJ / 494 kcal
Vhodné pro: vegetariány, zdroj bílkovin a vlákniny