Zapečená červená řepa s kozím sýrem a vaječnou omeletou

Velmi jednoduchý pokrm, který si můžete vychutnat k lehčímu obědu nebo večeři. Červená řepa má mnoho výhod. Od širokého spektra vitaminů (např. C a skupiny B) a minerálních látek (např. vápník a hořčík) vhodných pro všechny, až po obsah betainu, který ocení především sportovci. Kozí sýr je zdrojem bílkovin a je lehce stravitelný.

Suroviny

200 g červené řepy (2 ks)
100 g kozího sýra
100 g slepičích vajec (2 ks)
sůl (dle chuti)
12 ml sójové omáčky (2 PL)
12 ml olivového oleje (2 PL)
hrst bazalky

2
porce
obtížnost
1298 kJ / porce

Postup

Červenou řepu uvaříme ve vodě cca 50 minut, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na plech vyložený pečicím papírem poklademe kolečka řepy, potřeme je olivovým olejem smíchaným se sójovou omáčkou, posypeme bazalkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 20 minut.

Na posledních 5 minut přidáme na řepu nadrobený kozí sýr.

Podáváme samostatně nebo s vaječnou omeletou či míchanými vejci.


2 porce | doba přípravy 60 minut | 1298 kJ / 310 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin

Tuky
22,0 g
Sacharidy
11,0 g
Bílkoviny
17,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

30 minut
Večeře
Snídaně
Omeleta z jihu Evropy
1
porce
obtížnost
1614 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Polévka z medvědího česneku a vajíčka
2
porce
obtížnost
981 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru