Zelňačka s tempehem

Suroviny

1 sáček kysaného zelí
1 uzený tempeh
1 cibule
4 lžíce slunečnicového oleje
2 velké brambory
hrst sušených hub
1 lžíce bujonu Würzl
2 lžíce mleté papriky
2 lžička kmínu
4 bobkové listy
1 lžička mořské soli

4
porce
obtížnost
1389 kJ / porce

Postup

Kysané zelí uvařte zvlášť, cca 20 minut.

Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli, přidejte kmín a papriku, lehce orestujte.

Zalijte 1 l vody, přidejte bobkový list, brambory, namočené houby a vařte do změknutí brambor.

Přidejte uvařené zelí a nakrájený tempeh, promíchejte

Tip: Zelňačku můžete zahustit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě. Před podáváním zjemnit sójovou smetanou nebo Sojade.

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 40 minut | 1389 kJ / 332 kcal

Další recepty

15 minut
Polévky
Hustá zeleninová polévka s fazolemi
4
porce
obtížnost
949 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Chřestová polévka
4
porce
obtížnost
358 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší