Zvěřinový guláš

Podzim a sezona zvěřiny je tu

Suroviny

320 g srnčího masa (plec, přední maso nebo kýta)
15 g řepkového oleje
200 ml červeného suchého vína
320 ml vody
200 g mrkve
200 g celeru
2 cibule
2-3 stroužky česneku
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
lžička sladké mleté papriky
2 lžíce brusinkové zavařeniny
20 g strouhaného perníku na zahuštění
50 g chleba k podávání na porci

4
porce
obtížnost
1633 kJ / porce

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji ve větším hrnci, jakmile je zlatavá, přidáme omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso a plátky česneku.

Maso necháme zatáhnout.

Obsah hrnce zaprášíme paprikou. Přidáme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, celer a chvíli vše společně restujeme.

Přidáme koření. Zalijeme vodou (případně vývarem) a vínem.

Necháme zvolna dusit (aslespoň hodinu) dokud není maso měkké. Občas promícháme.

Před koncem varu přidáme brusinkovou zavařeninu a strouhaný perník na zahuštění, dle potřeby dochutíme solí.

Podáváme s žitným chlebem. 

4 porce | doba přípravy 150 minut | 1633 kJ / 390 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Detoxikační omeleta
1
porce
obtížnost
692 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Kapustové karbanátky
6
porcí
obtížnost
860 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší