Ananasové raviolky plněné lehkým pistáciovým krémem

Vyhýbáte se na oslavách dezertům jako čert kříži? Tyto ananasové raviolky vás spolehlivě přesvědčí o tom, že sladkého se bát nemusíte. Dostanou vás nejen skvělou chutí a neodolatelným vzhledem, ale také minimálním množstvím kalorií.

Suroviny

1 menší ananas
1 polotučný tvaroh
1 zakysaná smetana s 10 % tuku
přepuštěné máslo ghí
hrst nesolených pistácií
javorový sirup
máta

4
porce
obtížnost
883 kJ / porce

Postup

Ananas nakrájíme na velmi tenké plátky, které nejdříve orestujeme na ghí, aby změkly a daly se přehnout.

Krém vytvoříme tak, že vyšleháme tvaroh s javorovým sirupem a troškou zakysané smetany. Výsledný krém nesmí být moc tekutý a musí se dát dobře roztírat. Vmícháme do něj nasekané pistácie.

Každý plátek ananasu potřeme do půlky krémem a přehneme.

Podáváme vychlazené. Dozdobíme zbylým krém a snítkou máty.

 

 

4 porce | doba přípravy 20 minut | 883 kJ / 211 kcal

Vhodné pro vegetariány, vhodné pro děti, nízký GI

Tuky
10,0 g
Sacharidy
18,0 g
Bílkoviny
13,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

60 minut
Dezerty
Perníkové tiramisu
6
porcí
obtížnost
633 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Dezerty
Velikonoční menu
Velikonoční beránek
7
porcí
obtížnost
1544 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé