Biftek s grilovanou zeleninou a kuskusem

Biftek z kvalitního hovězího masa podávaný se špaldovým kuskusem a zeleninou na grilu vám zaručí nejen sváteční oběd či večeři plnou hodnotných bílkovin a vlákniny. Hovězí maso je navíc také skvělým zdrojem železa.

Suroviny

100 g hovězího masa na biftek
5 ml olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
65 g špaldového kuskusu
80 g lilku
60 g cukety
80 g červené papriky
větvička rozmarýnu k ozdobení

1
porce
obtížnost
1849 kJ / porce

Postup

Maso lehce naklepeme rukou, opepříme, pokapeme částí oleje a necháme cca 20 minut odležet. 

Zeleninu očistíme, pokapeme olejem, osolíme a grilujeme na kontaktním grilu a nebo na pečicím papíře v troubě s grilem dozlatova.

Kuskus připravíme podle návodu na obalu a ochutíme solí a pepřem.

Biftek zprudka opečeme na oleji po obou stranách, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Poté jej nakrájíme na plátky a podáváme s kuskusem a grilovanou zeleninou.

TIP: Chceme-li maso dobře propečené i uvnitř, z každé strany ho zprudka opečeme cca 3 minuty a potom ho ještě cca 8 minut dopečeme na mírném plameni.

 

1 porce | doba přípravy 40 minut | 1849 kJ / 442 kcal

Vhodné pro sportovce a diabetiky, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
10,0 g
Sacharidy
51,0 g
Bílkoviny
32,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Hovězí karbanátky s bramborami, hořčicí a cibulí
4
porce
obtížnost
1646 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Boloňské špagety s parmazánem
1
porce
obtížnost
2186 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál