Brambory zapečené s krémovým sýrem, avokádový dip

O tom, že avokádo je velmi zdravé, už slyšel bez pochyb každý. Obsahuje zdravé tuky, vitamíny i minerální látky, například draslík, který je důležitý pro zdraví srdce a cév. Je ale třeba mít na mysli, že je také kalorické, proto by se mělo konzumovat v rozumném množství. S kombinací brambor, které neobsahují tuk, ale zato v nich najdeme velké množství vlákniny a vitamínu C, a čerstvého sýra typu žervé (výborný zdroj kvalitních bílkovin a vápníku), je chuťově vyváženým pokrmem pro všechny milovníky tohoto zeleného ovoce.

Suroviny

200 g brambor
2 špetky soli
100 g sýru typu žervé
100 g avokáda
1 lžička citrónové šťávy
hrst čerstvého koriandru

1
porce
obtížnost
2235 kJ / porce

Postup

Celé omyté brambory předvaříme 15–20 minut
v osolené vodě. Poté je osušíme, rozkrojíme napůl
a trošku vydlabeme. Vnitřek smícháme se sýrem, osolíme a směsí naplníme brambory. Ty pak dáme na plech vyloženým pečicím papírem a dopečeme na 200 °C v troubě dozlatova.

Na avokádový dip rozmačkáme avokádo, přidáme sůl, citrónovou šťávu a nasekaný koriandr. Hotové brambory podáváme s avokádovým dipem.

1 porce | doba přípravy 40 minut | 2235 kJ / 534 kcal

Vhodné pro: celou rodinu, pro vegetariány, zdroj vlákniny

Tuky
33,0 g
Sacharidy
43,0 g
Bílkoviny
12,0 g
Vláknina
10,0 g

Další recepty

15 minut
Večeře
Česnekové krevety
2
porce
obtížnost
627 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Večeře
Šťavnatý losos s hořčicovou zálivkou
4
porce
obtížnost
975 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo