Bulgurové rizoto

Suroviny

350 g bulguru
200 g tempehu
200 ml smetany Provamel
1 větší mrkev
1 pórek
1 cibule
1 mladá cuketa
2 lžíce biomásla
1 lžička Tandoori Masala
1 lžička sladkého curry
mořská sůl

4
porce
obtížnost
2283 kJ / porce

Postup

Bulgur uvařte do měkka. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, tempeh na kostičky.

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte zeleninu a tempeh a řádně promíchejte.

Až zelenina zesklovatí, přidejte bulgur a koření, promíchejte a prohřejte.

Na závěr zalijte smetanou Provamel a krátce provařte.

Náš tip: Před podáním posypte opraženými slunečnicovými semínky a nadrobno nasekanou petrželkou.

 

 

 

 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 40 minut | 2283 kJ / 546 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Vločkové chlupaté knedlíčky se zelím a tempehem
4
porce
obtížnost
2065 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
4
porce
obtížnost
2300 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život