Cibulačka s tempehem

Suroviny

cibule bílá 300g
cibule červená 300g
pórek 200g
brambory 200g
sušený libeček
mletý kmín
1/2 kostky bujónu Würzl
petrželová nať
čerstvá šalvěj
česnek
tempeh 200g

4
porce
obtížnost
944 kJ / porce

Postup

Na oleji zpěňte do zlatova cibuli, na kolečka nakrájený pórek, utřený česnek a šalvěj.

Potom přelijte do hrnce s vodou a bujónem, přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.

Před koncem varu přidejte mražený nebo konzervovaný hrášek (pokud přidáváte syrový, je nutno jej povařit o několik minut déle).

Polévku dochuťte kořením a na talíři podávejte s plátky tempehu.

Tempeh můžete krátce ogrilovat na sucho v tousteru nebo na nepřilnavé pánvi (titanová nebo green-pan).

4 porce | doba přípravy 30 minut | 944 kJ / 226 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
29,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Karbanátky z červené čočky
4
porce
obtížnost
1367 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Kapr s kuskusem
4
porce
obtížnost
1984 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat