Cizrnová omáčka s quinoou

Cizrna (římský hrách) je oblíbená luštěnina, známá především v oblasti středomoří, obsahuje velké množství rostlinných bílkovin i zdravých tuků. V kombinaci křupavé oříškové chuti quinoy (merlík čilský) dodá vašemu jídlu ještě více bílkovin než jiné přílohy a pomůže tak obzvlášť vegetariánské pokrmy lépe vyvážit.

Suroviny

200 g quinoy
2 PL olivového oleje
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
40 g rajčatového protlaku
400 g sterilované cizrny
150 g rajčat
špetka soli
špetka pepře
1 ČL sladké mleté papriky

4
porce
obtížnost
1631 kJ / porce

Postup

Quinou dáme vařit podle návodu na obalu. Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Po 2 minutách přidáme rajčatový protlak, scezenou cizrnu a na kostičky nakrájená rajčata a opékáme 5 minut. Poté přidáme sůl a koření a vše zamícháme. Necháme 5 minut povařit a podáváme společně s uvařenou quinoou.

4 porce | doba přípravy 25 minut | 1631 kJ / 390 kcal

Vhodné pro: vegetariány, zdroj vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
12,0 g
Sacharidy
52,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
10,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Celerový krém s uzeným lososem
1
porce
obtížnost
1306 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Zelená polévka s čedarem
4
porce
obtížnost
1443 kJ / porce

Vaše proměny

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala