Cizrnová omáčka s quinoou

Cizrna (římský hrách) je oblíbená luštěnina, známá především v oblasti středomoří, obsahuje velké množství rostlinných bílkovin i zdravých tuků. V kombinaci křupavé oříškové chuti quinoy (merlík čilský) dodá vašemu jídlu ještě více bílkovin než jiné přílohy a pomůže tak obzvlášť vegetariánské pokrmy lépe vyvážit.

Suroviny

200 g quinoy
2 PL olivového oleje
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
40 g rajčatového protlaku
400 g sterilované cizrny
150 g rajčat
špetka soli
špetka pepře
1 ČL sladké mleté papriky

4
porce
obtížnost
1631 kJ / porce

Postup

Quinou dáme vařit podle návodu na obalu. Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Po 2 minutách přidáme rajčatový protlak, scezenou cizrnu a na kostičky nakrájená rajčata a opékáme 5 minut. Poté přidáme sůl a koření a vše zamícháme. Necháme 5 minut povařit a podáváme společně s uvařenou quinoou.

4 porce | doba přípravy 25 minut | 1631 kJ / 390 kcal

Vhodné pro: vegetariány, zdroj vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
12,0 g
Sacharidy
52,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
10,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Masové karbanátky s cuketou, amarant, volské oko a červená řepa
4
porce
obtížnost
2300 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Karbanátky s ratatouille
1
porce
obtížnost
1714 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala