 
		
		
						500 g batátů
						480 g sterilované cizrny
						2 slepičí vejce velikosti M
						1 čajová lžička majoránky
						1 čajová lžička kari koření
						sůl
						4 polévkové lžíce olivového oleje
						70 g cibule
						4 stroužky česneku
						200 g špaldové mouky celozrnné
						30 g strouhanky
						400 g mrkve
						400 g brokolice
				
 8
						8
					 
					Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Po vychladnutí batáty nasypeme do misky, přidáme propláchnutou cizrnu a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme vejce (část bílku si dáme stranou na potření), koření, na oleji orestovanou cibulku a rozetřený česnek. Směs důkladně promícháme s moukou. Z hmoty pak vytvarujeme šišku, kterou dáme na pečícím papírem nebo olivovým olejem vytřený plech. Potřeme zbylým bílkem, posypeme strouhankou a lehce přitiskneme. Sekanou pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 40 minut dozlatova. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a podusíme doměkka. Hotovou sekanou podáváme spolu s dušenou zeleninou.
8 porcí | doba přípravy 75 minut | 1466 kJ / 350 kcal
Vhodné pro vegetariány, nízký glykemický index, zdroj vlákniny