Cuketové placky s ovesnými a žitnými vločkami

Suroviny

3 menší, nebo 2 větší cukety
sůl, pepř
5 g majoránky
1 vejce
50 g ovesných vloček
50 g žitných vloček
130 g špaldové mouky
1 lžíce řepkového oleje

4
porce
obtížnost
1190 kJ / porce

Postup

Cuketu neloupeme, jen omyjeme, osušíme a nastrouháme najemno. Dáme ji do mísy, přidáme 2 lžičky soli a promícháme. Necháme 5 minut stát, aby sůl z cukety uvolnila vodu. Přebytečnou vodu z cukety slijeme.

Přidáme 1 celé vejce, žitné a ovesné vločky, mouku, majoránku, sůl a pepř.

Vločky nenamáčíme, přidáváme k cuketě rovnou.

Tvoříme placičky a smažíme je na lžíci řepkového oleje.

Po usmažení placky položíme na talíř s ubrouskem, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

Vhodnou přílohou jsou brambory, dušená zelenina a dresing z bílého jogurtu.

Dresing (160 g bílého jogurtu (2,4%), špetka soli, pepř, šťáva z půlky malého citronu (cca 10 ml), čerstvá bazalka (10 g), čerstvá petrželová nať (10 g)).

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1190 kJ / 284 kcal

Tuky
7,0 g
Sacharidy
44,0 g
Bílkoviny
10,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Drůbeží guláš s dušenou brokolicí
4
porce
obtížnost
1100 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Rybí rizoto
2
porce
obtížnost
1661 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel