Datlové košíčky s kokosovým krémem

Tyto vynikající a zdravé košíčky nenajdete v žádné cukrárně. Vyzkoušejte je, chutnají skvěle!

Suroviny

NA ZÁKLAD:
100 g mletých mandlí – loupaných?
1,5 polévkové lžíce kokosového oleje
5 ks datlí
1 polévková lžíce vody
NA KOKOSOVOU NÁPLŇ:
100 g tuhého kokosového krému nebo kokosového mléka
2 polévkové lžíce javorového sirupu
0,5 banánu
1 polévková lžíce kokosového oleje
1 polévková lžíce (rostlinného) mléka
NA OZDOBU:
14 jahod – okolo 150 g

4
porce
obtížnost
1235 kJ / porce

Postup

Vypeckujte datle a spolu s ostatními ingrediencemi je umixujte, dokud nevznikne hladká hmota. Na pomoučněném válu (pohankovou moukou) si z hmoty vyválejte placku tlustou asi 1 cm. Předehřejte troubu na 150 °C. Vytřete formičky na muffiny kokosovým olejem a vyřízněte kolečka (můžete použít například skleničku) namačkejte je do muffinů a pečte asi 15 minut, jakmile začnou zlátnout. Vyndejte je a nechte na plechu vychladnout. 

Na kokosový krém smíchejte všechny ingredience dohromady v kuchyňském mixéru a mixujte dostatečně dlouho. Potřebujeme skutečně jemnou a krémovou konzistenci. Vezměte vychladlé košíčky a každý naplnte asi lžící krému.  Ozdobte plátky jahod, malin nebo borůvek. Dejte asi na dvě hodiny ztuhnout do lednice. 

TIP: Dezerty s obsahem tuku z ořechů -  Dezert s vyšším obsahem zdravých tuků vás uspokojí a zasytí na dlouhou dobu a nemusí být ani příliš sladký. Proto pokud vás neustále pronásleduje hlad nebo chutě, můžete si dát například hrst ořechů. Ty vám pomohou ustálit hladinu cukru v krvi a zasytí vás na dlouho. Takové jsou často i raw dezerty nebo dorty, kde základ tvoří právě ořechy a krémy z ořechů. Výhodou je, že takových dezertů nesníte příliš mnoho.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 1235 kJ / 295 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Snídaně
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Velikonoční beránek s oříšky
15
porcí
obtížnost
707 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Antioxidační koláč
6
porcí
obtížnost
1390 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů