Domácí pečené müsli

Kupované zapékané müsli obsahuje spoustu cukru i aditiv. Připravte si svoje vlastní za použití kvalitních surovin.

Suroviny

200 g ovesných vloček
60 g medu
50 g loupaných mandlí
50 ml jablečného nebo pomerančového džusu
40 g rozinek nebo jiného sušeného ovoce dle chuti
20 g slunečnicových semínek

12
porcí
obtížnost
534 kJ / porce

Postup

Veškeré ingredience smíchejte v míse.

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

Na plech dejte pečící papír a na něj rozprostřete tuto müsli směs.

Vložte do trouby zapékat asi na 25 minut.

Vyndejte, promíchejte a nechte vychladnout.

Müsli se vám bude zpočátku zdát možná jakoby „mokré“, nedopečené, ale ztvrdne po vychladnutí.

Není jej tedy potřeba péci déle, müsli by pak bylo příliš tvrdé.

Podávejte s čerstvým ovocem dle chuti a sezóny a s bílým jogurtem nebo jiným zakysaným mléčným produktem, příp. s obilným nápojem. 

12 porcí | doba přípravy 35 minut | 534 kJ / 128 kcal

Tuky
4,0 g
Sacharidy
18,0 g
Bílkoviny
4,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Jáhlovo - makové kuličky
4
porce
obtížnost
731 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Svačiny
Kokosový chia puding
4
porce
obtížnost
560 kJ / porce

Vaše proměny

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat