Dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy

Dýně nasladko

Suroviny

120 g dýně hokkaido
1 středně velká mrkev
2 vejce
50 ml obilného "mléka"
50 g vlašských ořechů
100 g hladké špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
2 polévkové lžíce medu
2 lžíce řepkového oleje

8
porcí
obtížnost
561 kJ / porce

Postup

Dýni a mrkev omyjte, mrkev oloupejte. Dýni Hokkaido není potřeba loupat.

Obě zeleniny nastrouhejte, vmíchejte nasekané ořechy, vejce, mléko, med a promíchejte.

Postupně přidávejte celozrnnou špaldovou mouku, kypřící prášek a nakonec řepkový olej.

Těsto vlijte do formy a pečte v troubě předhřáté na 180C dozlatova asi 20 minut.

Do těsta můžete přidat rozinky.

8 porcí | doba přípravy 60 minut | 561 kJ / 134 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Jáhelný řez s kokosem
10
porcí
obtížnost
875 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Parmezánové vafle
4
porce
obtížnost
862 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg