Dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy

Dýně nasladko

Suroviny

120 g dýně hokkaido
1 středně velká mrkev
2 vejce
50 ml obilného "mléka"
50 g vlašských ořechů
100 g hladké špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
2 polévkové lžíce medu
2 lžíce řepkového oleje

8
porcí
obtížnost
561 kJ / porce

Postup

Dýni a mrkev omyjte, mrkev oloupejte. Dýni Hokkaido není potřeba loupat.

Obě zeleniny nastrouhejte, vmíchejte nasekané ořechy, vejce, mléko, med a promíchejte.

Postupně přidávejte celozrnnou špaldovou mouku, kypřící prášek a nakonec řepkový olej.

Těsto vlijte do formy a pečte v troubě předhřáté na 180C dozlatova asi 20 minut.

Do těsta můžete přidat rozinky.

8 porcí | doba přípravy 60 minut | 561 kJ / 134 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Muffiny z ovesných vloček
10
porcí
obtížnost
750 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Hroznové trifle s plody goji
4
porce
obtížnost
649 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí