Grilované rybí špízy v citrusové marinádě

Suroviny

150 g divokého lososa bez kůže
10 velkých krevet
150 g ananasu
3 fíky
cuketa
paprika
cibule červená i bílá
MARINÁDA:
bylinky - rozmarýn, tymián, bazalka, citrónová tráva
3 polévkové lžíce olivového oleje
pomeranč
citron
sůl
pepř

2
porce
obtížnost
1195 kJ / porce

Postup

Připravíme citrusovou marinádu: nasekáme bylinky, přidáme olivový olej, šťávu z 1 citronu a 1 pomeranče.

Rybu nakrájíme na větší kousky a krevety očistíme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

Přelijeme marinádou, promícháme a necháme naložené v lednici asi 6 hodin odpočívat.

Těsně před grilováním nakrájíme ananas, fíky, cuketu, cibuli a papriku.

Všechny suroviny napícháme na bambusové špejle a opékáme nad ohněm. 

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo opéčenými bramborami a čtvrtkou citrónu. 

 

2 porce | doba přípravy 20 minut | 1195 kJ / 286 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Pečený králík s hořčicí a zeleninou
4
porce
obtížnost
1470 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Vánoční recepty
Obědy
Večeře
Dušený kapr s bramborami
4
porce
obtížnost
1757 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí