Hokkaido krémová polévka

Suroviny

1/2 ks dýně hokkaido
1 mrkev
1 ks cibule
malý kousek čerstvého zázvoru
lžička olivového oleje
na ozdobu dýňová semínka,kysaná smetana

2
porce
obtížnost
703 kJ / porce

Postup

Dýni vydlabeme a nakrájíme na malé kostky. Hokkaido není třeba loupat.

Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou mrkev, zázvor a dýni a necháme chvíli opékat.

Vše podlijeme vodou (tak, aby všechna zelenina byla ponořená), osolíme a opepříme a necháme dusit pod pokličkou do změknutí.

Nakonec vše rozmixujeme na hladký krém.

Servírujeme s porcí kysané smetany nebo s opraženými dýňovými semínky.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 703 kJ / 168 kcal

Tuky
9,0 g
Sacharidy
17,0 g
Bílkoviny
7,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Hustá zeleninová polévka s fazolemi
4
porce
obtížnost
949 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Večeře
Moderní rybí polévka
4
porce
obtížnost
1465 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů